Broer Shahbaz Bhatti wordt adviseur Pakistaanse premier

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Paul Bhatti, broer van de vermoorde Pakistaanse Katholieke minister van Minderheden Shahbaz Bhatti, is benoemd tot 'speciale adviseur" voor religieuze minderheden van de Pakistaanse premier.
20112803_ShahbazBhatti01

Paul Bhatti, broer van de vermoorde Pakistaanse Katholieke minister van Minderheden Shahbaz Bhatti, is benoemd tot ‘speciale adviseur" voor religieuze minderheden van de Pakistaanse premier.

Verantwoordelijkheid

Hij krijgt wezenlijk dezelfde verantwoordelijkheid als zijn vermoorde broer. De arts Paul, die buiten Pakistan leefde, ontmoette deze week minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik. Zij bespraken verschillende zaken die te maken hebben met de moord op de Christelijke leider.

Voortzetten

Paul Bhatti zei het werk van zijn broer te willen voortzetten. Hij deed een oproep aan wetenschappers en religieuze leiders van verschillende stromingen en religies om tot een verenigd front tegen terrorisme te komen.

Tournee

Ook heeft hij besloten een tournee door de verschillende provincies te maken om de situatie uit de eerste hand te kunnen verifiëren en leiders van verschillende religieuze minderheden te kunnen ontmoeten.

Onderzoek

Ondertussen blijven Christelijke activisten protesteren over de tekortkomingen in het onderzoek naar de moord op Shahbaz Bhatti.

 

(Bron: KN)