Broer Pakistaanse minister vraagt hulp paus

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De nieuwe adviseur van de minister president op het gebied van minderheden in Pakisten is Paul Bhatti, de broer van de op 2 maart door moslimextremisten vermoorde Shahbaz Bhatti, die tot zijn dood als enige christen in...
20110411Pakistan01

De nieuwe adviseur van de minister president op het gebied van minderheden in Pakisten is Paul Bhatti, de broer van de op 2 maart door moslimextremisten vermoorde Shahbaz Bhatti, die tot zijn dood als enige christen in het kabinet deze post bezette. Shahbaz werd vermoord vanwege zijn pogingen de wet op de godslastering te veranderen en het verdedigen van Asia Bibi, de moeder van vijf kinderen, die gevangen zit vanwege het overtreden van deze wet. Paul verklaarde tegen journalisten in Rome dat zijn familie de moordenaar van zijn broer vergiffenis schenkt, omdat het katholieke geloof dat vraagt. Tevens zei hij te hopen dat Shahbaz zal worden herinnerd als iemand die zich inzette voor vrede.

"Hij is niet alleen als martelaar gestorven voor het Christendom," zei Paul, " maar ook als martelaar voor de mensheid, omdat hij streed voor de elementaire mensenrechten. Daarnaast heeft hij ook veel niet-christelijke mensen geholpen als ze in moeilijkheden zaten. Zijn boodschap was dus dat men zich moet inzetten voor personen die behoefte hebben aan vrede." Paul Bhatti discussieerde met religieuze leiders in Rome hoe het beste een oplossing kon worden gevonden voor de wet op de godslastering en hoe men vooruit kon komen in een land waar spanningen over godsdienst vaak hebben geleid tot geweld. Syed Muhammad Abdul Khabir Azad, de groot-imam van de Badshahi moskee in Lahore gaf toe dat er "helaas mensen zijn die geen moslim zijn en de islam niet representeren, maar die problemen creëren voor de burgers van Pakistan en het imago van Pakistan in de wereld beschadigen."

Paul Bhatti en de groot-imam van Lahore hadden een onderhoud met paus Benedictus XVI in het Vaticaan. Bhatti vroeg de paus zijn steun aan de Christenen in Pakistan voort te zetten en zette uiteen dat het grootste probleem waar de Christenen tegenaan lopen het gebrek aan godsdienstvrijheid is door de toepassing van de Pakistaanse wet op de heiligschennis. Bhatti is onlangs ook benoemd als voorzitter van de Pakistaanse Alliantie voor alle Minderheden en hoopt de strijd van zijn broer voor godsdienstvrijheid voort te zetten. 뀀(Bron: Romereports)