Brazilië: Medische behandeling voor zusters

Project
De Clarissen in Aparecida (Brazilië) kennen veel roepingen, maar sommige zusters hebben een medische behandeling nodig die ze zelf niet kunnen betalen.
Zusters-Brazilië-Aparecida

Het klinkt te goed om waar te zijn: drugsverslaafden die kunnen genezen zonder dure medicatie of vervangende drugs. Toch is gebleken dat alle vaardigheden van artsen en therapeuten vaak weinig nut hebben bij verslavingen die een menselijk leven kunnen vernietigen. De Franciscaanse pater Hans Stapel toont echter al 30 jaar aan dat verslaafden hun weg terug kunnen vinden door gebed en werk. Ongeveer 85% van de verslaafden die terecht komen in de "Fazendas da Esperança", hebben de kracht gevonden om een nieuw leven te beginnen zonder terug te vallen in de vicieuze spiraal van verslaving, misdaad en prostitutie. Inmiddels zijn er ruim 100 van deze ‘Boerderijen van de Hoop’ in Brazilië en elders ter wereld.

Veel roepingen
In Brazilië steunen veel kloosters en religieuze gemeenschappen de centra met gebed. In de oorspronkelijke Fazenda in de Braziliaanse stad Aparecida is er zelfs een klooster van de Clarissen aan dit apostolaat van gebed voor genezing van drugsverslaafden en anderen in de marges van de samenleving gewijd. De zusters leven een heel simpel leven van totale overgave aan God. Het is een leven dat mensen trekt en de gemeenschap is gezegend met veel roepingen, jonge vrouwen en meiden die zich willen aansluiten om hun leven volledig aan God toe te wijden.

Zusters uit arme families
De gemeenschap wordt momenteel geconfronteerd met een moeilijke uitdaging, aangezien de zusters, die zelf in volledige armoede leven, op een of andere manier moeten betalen voor de kosten van hun eigen medische behandeling. Vooral de jonge vrouwen die zich bij de gemeenschap aansluiten, komen uit arme families. Sommigen hebben een bril nodig, anderen een tandheelkundige behandeling, anderen hebben een medische behandeling nodig die hun eigen familie zich gewoon niet kan veroorloven. En daarom hebben de zusters zich gericht tot Kerk in Nood voor hulp. "We rekenen op uw grote hulp", schrijven zij, "zodat we onze weg van geloof en gebed kunnen blijven volgen en tegelijkertijd deze roepingen uit arme families kunnen verwelkomen."

Helpt u mee zodat de zusters de medische behandeling krijgen die zij nodig hebben? Doneer dan via onze website of maak uw gift over onder vermelding van 212-06-39. Uw  gift wordt voor dit project of gelijkaardige projecten gebruikt.