Bouw van een opleidingscentrum

Project
Het Marontische aartsbisdom van Damascus bestaat uit slechts één parochie, de parochie van St. Anthonius. Er zijn in totaal 14-20.000 gelovigen binnen een stad met 5 miljoen inwoners. Veel parochianen zijn vluchtelingen uit de Golan-regio of uit Irak.
ACN-20150202-19392

Het Marontische aartsbisdom van Damascus bestaat uit slechts één parochie, de parochie van St. Anthonie. Er zijn in totaal 14-20.000 gelovigen binnen een stad met 5 miljoen inwoners. Veel parochianen zijn vluchtelingen uit de Golan-regio of uit Irak. De Maronitische Kerk probeert zichzelf weer op te bouwen. Priesters zijn grondig gevormd voor de missie. Nieuwe parochies worden opgericht. Vele nieuwe initiatieven worden ondernomen om het geloof op te wekken en te herstellen.

Bijbelcursus

Eén van zulke initiatieven is de start van een bijbelcursus voor mensen van alle leeftijden. Om deze cursus mogelijk te maken is een uitbreiding van het bisschoppelijk huis noodzakelijk. De Maronitische Aartsbisschop, Samir Nassar van Damascus, heeft Kerk in Nood om financiële steun verzocht. Kerk in Nood heeft € 20,000,00 toegezegd voor de bouw van het opleidingscentrum.

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood