fbpx

Bouw van een nieuwe parochiekerk (Peru)

Project
Pastoor Rolando Bazãn is nog een jonge priester. Toch is hij als enige verantwoordelijk voor een enorme parochie van 11.000 gelovigen in de Andes, gelegen op een hoogte van 1600 tot 4500 meter. De parochie omvat veertig dorpen, waar de...
20110725peru

Pastoor Rolando Bazãn is nog een jonge priester. Toch is hij als enige verantwoordelijk voor een enorme parochie van 11.000 gelovigen in de Andes, gelegen op een hoogte van 1600 tot 4500 meter. De parochie omvat veertig dorpen, waar de mensen heel erg arm zijn. In de vlakten, vooral dicht bij de rivieren, kan de bevolking zichzelf voeden met de landbouw, maar in de bergen groeit niets meer.

Vijf gemeenschappen van zusters helpen de pastoor met zijn pastorale werk, en twintig jaar geleden is een parochiecentrum gebouwd om de pastorale bediening van de gelovigen van de hooggelegen gebieden beter ter hand te kunnen nemen. Sindsdien zijn er catecheten die het geloof verkondigen, daar waar de priester en de zusters maar zelden komen.

De parochiekerk, die is gewijd aan de Aartsengel Michaël, is in 1872 gebouwd van bakstenen van klei. Zij is echter in 2008 heel ernstig beschadigd door hevige regenval. De autoriteiten hebben het gebruik van het gebouw verboden wegens instortingsgevaar. Een gedeelte is inderdaad al ingestort. De gelovigen staan nu dus voor een gesloten kerk, want als ze wordt gebruikt, zouden er doden kunnen vallen. Zij hebben dus geen ruimte om de Mis naar behoren te vieren. Momenteel komen ze bij elkaar in een plaatselijke multifunctionele ruimte, waar allerlei manifestaties plaatsvinden, maar dat is geen waardige plaats voor de viering van de Eucharistie.

De bisschop van Huacho, Mgr. Antonio Santarsiero, beveelt ons warm aan pastoor Rolando Bazãn te helpen om zijn parochiekerk weer op te bouwen en zwaait hem lof toe voor het goede pastorale werk dat is verzet. Kerk in Nood heeft 10.950 euro beloofd, opdat de gelovigen spoedig weer een plek hebben voor de eredienst.

Projectcode: 234-01-19


Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.