Bouw van een nieuwe kapel voor het bisdom Kara

Project
De parochie 'Notre Dame de Lourdes' ligt in Guérin-Kouka in het bisdom Kara in het noorden van Togo en 90 km ten westen van Kara, de bisschopsstad. De parochie werd opgericht in 1953 en is daarmee een van de oudste parochies van het bisdom. Sinds 1974 is
20080602_011

Project in Togo

De parochie ‘Notre Dame de Lourdes’ ligt in Guérin-Kouka in het bisdom Kara in het noorden van Togo en 90 km ten westen van Kara, de bisschopsstad. De parochie werd opgericht in 1953 en is daarmee een van de oudste parochies van het bisdom. Sinds 1974 is de parochie toevertrouwd aan de Missionarissen van Steyl (Missionarissen van het Goddelijk Woord).

Storm
Het dorpje Namon behoort tot deze parochie. Het ligt zo’n 30 km ten oosten van de moeder-parochie. Er was hier een kapel, maar die werd tijdens een storm vernield. Sindsdien komen de gelovigen samen in het huis van een catechist om de heilige Mis te vieren of voor de katecheselessen. Ondanks de islamitische invloed in dit gebied is er een jaarlijkse groei van het aantal katholieke gelovigen. Zij zouden graag weer de beschikking hebben over een echte kapel. Het is onnodig om te zeggen dat de mensen zelf over te weinig middelen beschikken om een kapel te betalen. Hun parochiepriester pater Adauktus Herin SVD, heeft daarom Kerk in Nood om hulp gevraagd. Wij hebben hem € 5000 toegezegd. Helpt u mee?