Bouw van een nieuw klooster in het bisdom Dinajpur

Project
Ruim 87 procent van de bevolking van Bangladesh is moslim, 12 procent is hindoe, en minder dan 1 procent is katholiek. In 1933 stichtten de Arme Clarissen van de Altijddurende Aanbidding een klooster in Dhaka. Deze congregatie is oorspronkelijk afkomstig
ACN-20140701-10768Ruim 87 procent van de bevolking van Bangladesh is moslim, 12 procent is hindoe, en minder dan 1 procent is katholiek. In 1933 stichtten de Arme Clarissen van de Altijddurende Aanbidding een klooster in Dhaka. Deze congregatie is oorspronkelijk afkomstig uit Cleveland, Ohio in de Verenigde Staten. Een aantal jaren later, in 1968, verhuisde dit klooster naar Mymensingh. Vandaag de dag leven er 49 zusters en is er geen ruimte meer over om novicen in onder te brengen.

Stuk land
Bisschop Moses Costa van Dinajpur heeft de zusters een stuk land gegeven waar zij een nieuw klooster kunnen bouwen. Het is de bedoeling dat 13 zusters hier binnenkort een contemplatief leven gaan leiden.

Bescheiden gebouw
De werkzaamheden voor de bouw van het klooster zijn al begonnen. Het wordt een zeer bescheiden gebouw – het heeft bijvoorbeeld slaapzalen in plaats van individuele kloostercellen. Nu vragen de zusters Kerk in Nood om hulp, met support van bisschop Costa, zodat zij het gebouw kunnen afbouwen.
Kerk in Nood heeft de zusters en de bisschop beloofd om te helpen met € 25.000,- . Bouwt u mee aan het kloosterleven in Bangladesh? De zusters zullen aan u denken in hun gebed.