Bouw van een multifunctioneel centrum

Project
De parochie in Vietnam die ons dit verzoek heeft verzonden viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. De parochie tel ongeveer 3.000 Katholieke gelovigen en alle mensen van deze parochie, die in een afgelegen en verwaarloosd gebied ligt, zijn uitermate arm. Zi
200904vietnam

De parochie in Vietnam die ons dit verzoek heeft verzonden viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. De parochie tel ongeveer 3.000 Katholieke gelovigen en alle mensen van deze parochie, die in een afgelegen en verwaarloosd gebied ligt, zijn uitermate arm. Zij verbouwen wat rijst, maïs en cashewnoten, maar de oogsten zijn vaak slecht en het leven is zeer hard. Maar hun geloof is zeer sterk. De parochianen zijn God dankbaar voor het feit dat zij minstens een kapel hebben, maar veel andere parochieactiviteiten moeten in de open lucht plaatsvinden bij gebrek aan een geschikte ruimte.

Tussen de 300 en 450 kinderen die elke zondag voor catechese bij elkaar komen, hebben als enige schuilplaats een geteerd zeildoek dat weinig bescherming tegen de zon en de wind biedt. De bomen zijn te klein om wat schaduw te geven. Maar ondanks deze omstandigheden luisteren zij alert en aandachtig, aangezien zij meer over God en het Goede Nieuws van Jesus Christus willen leren.

Een multifunctionele ruimte zou de parochie de kans geven om een veel breder en actiever parochieleven te ontwikkelen. De parochiepriester schrijft: "Wij weten dat er talloze Christenen over de wereld lijden en dat wij slechts één groep onder velen zijn die op u een beroep doen". Toch hopen hij en zijn parochianen nog dat wij hen kunnen helpen. Kerk in Nood heeft € 15,000 beloofd. Wilt u ook helpen?