Bouw van een kerk in Kom Boha (Egypte)

Project
ACN-20150923Egypt30026

Project in Egypte
Kom Boha is een dorp met 10.000 inwoners. Het ligt 60 km. ten Noorden van de stad Assiut, waar tevens de zetel van het gelijknamige bisdom is gevestigd. De meeste inwoners van het dorp zijn christenen. De meerderheid is Koptisch-orthodox, maar er wonen daar ook 1500 katholieken.

Ruimte barst uit zijn voegen
Sinds 30 jaar willen de katholieken al een eigen kerk in het dorp bouwen, maar in het verleden was het voor christenen erg moeilijk om bouwvergunningen te krijgen. Dus vieren ze de H. Mis in een eigen ruimte, die door de gelovigen ter beschikking wordt gesteld. Die is echter veel te klein en barst uit zijn voegen. Er kunnen per keer maar 30 personen plaatsnemen. Meestal worden de plaatsen binnen aan de vrouwen gegeven, terwijl de mannen tijdens de H. Mis buiten op straat staan.

Begin van een echte kerk
Nu kon er eindelijk met de bouw van een echte kerk worden begonnen. De kerk zal aan de heilige Joris worden gewijd. Kerk in Nood helpt met 60.000 euro.

Projectcode: 143-08-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/