Bouw van een kerk in het dorp Hathituku (India)

Project
"Bedankt, Kerk in Nood!" staat er op een groot spandoek dat de gelovigen van het dorp Hathituku boven de ingang van hun nieuwe kerk hebben opgehangen. Ze zijn allemaal feestelijk aangekleed en zijn dolgelukkig dat hun dorpskerk eindelijk wordt ingewijd.
20120724_001

"Bedankt, Kerk in Nood!" staat er op een groot spandoek dat de gelovigen van het dorp Hathituku boven de ingang van hun nieuwe kerk hebben opgehangen. Ze zijn allemaal feestelijk aangekleed en zijn dolgelukkig dat hun dorpskerk eindelijk wordt ingewijd. Eindelijk hebben zij een bescheiden maar waardig Godshuis! Het dorp Hathituku ligt op 25 km. afstand van de parochie Telendiki. Deze parochie ligt midden in het oerwoud. Wilde dieren en de strijd om het dagelijks overleven vragen veel van de mensen. Maar pastoor Stephan Barla is blij dat de gelovigen een sterk geloof hebben.

 

De dorpen die tot de parochie horen, liggen 10 tot 30 km. van de parochiekerk vandaan. Omdat dat te ver weg is, bouwen de dorpen eigen kerken, waar de gelovigen bij elkaar komen voor gebed en waar de priester de H. Mis leest als hij op bezoek is. Het kerkje dat de gelovigen dertig jaar geleden in Hathituku hebben gebouwd, was uitsluitend van leem. In de loop der tijd is het gebouwtje zo bouwvallig geworden, dat het niet meer gerestaureerd kon worden. Bovendien was het te klein. Toen de kerk werd gebouwd, waren er in Hathituku nog maar twintig katholieke gezinnen. Nu zijn dat er vijftig.

 

Dit project is een voorbeeld van wat "Kerk in Nood" doet. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project worden besteed om het pastorale werk van "Kerk in Nood" mogelijk te maken.

 

De gelovigen hebben voor de bouw van de nieuwe kerk grote offers gebracht. Hoewel ze zelf heel arm zijn, hebben ze toch geld voor hun nieuwe Godshuis gegeven. Ze hebben vooral ook met hun arbeidskracht bijgedragen, hoewel ze al zware lichamelijke arbeid verrichten om hun gezinnen te onderhouden. Omdat de wegen slecht zijn moest het bouwmateriaal een groot stuk van de weg bergop door de jungle gedragen worden. Het vorig jaar heeft het bovendien ook nog eens zwaar geregend met overstromingen, die de velden hebben verwoest. De bouwwerkzaamheden zijn toen enige tijd zijn stopgezet. Dat heeft de gelovigen echter niet kunnen ontmoedigen. Hun gebundelde krachten waren uiteindelijk echter toch niet toereikend, en dus heeft pastoor Stephan Barla ons om hulp verzocht. "Kerk in Nood" heeft in antwoord op dat verzoek de bouw van de kerk met 9000 euro gesteund.

 

Projectcode: 317-01-19

 

Dit project is een voorbeeld van wat "Kerk in Nood" doet. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project worden besteed om het pastorale werk van "Kerk in Nood" mogelijk te maken.