Bouw van een evangelisatiecentrum

Project
De katholieke lekengemeenschap van Johannes de Doper, ook wel bekend als 'Koinonia van Johannes de Doper', is in Slowakije actief sinds 1994. Het doel van de gemeenschap is de evengelisatie en de ontmoeting met gewone mensen in de samenleving waarin zij l
ACN-20150722-27718

De katholieke lekengemeenschap van Johannes de Doper, ook wel bekend als ‘Koinonia van Johannes de Doper’, is in Slowakije actief sinds 1994. Het doel van de gemeenschap is de evengelisatie en de ontmoeting met gewone mensen in de samenleving waarin zij leven.

Uitgestoten

De gemeenschap richt zich met name op jongeren en jong-volwassenen en op hen die door de maatschappij uitgestoten dreigen te worden. De gemeenschap telt 800 leden onder wie vele jongeren. 40 leden hebben gekozen voor de celibataire levensstaat.

Evangelisatiecentrum

In 2004 kon de gemeenschap een stuk land kopen in de buurt van Kosice en begon men met de bouw van een evangelisatiecentrum. Het project krijgt de volledige steun van de Kerk, de burgemeester en het stadsbestuur. Het ontbreekt het centrum echter nog aan vele dingen. Er is bijvoorbeeld nog geen voorziening voor warm water. De parochiepriester, fr. Milan Bednarik heeft zich daarom tot Kerk in Nood gericht.

Kerk in Nood heeft het evangelisatiecentrum € 20.000,- toegezegd. Helpt u mee?