Bouw nieuwe dorpskerk in het bisdom Rourkela

Project
Barilapta is de oudste parochie van het bisdom Rourkela. De parochie werd al opgericht in 1959. Het bisdom dateert van 1979. De parochie telt acht buitenposten die in het regenseizoen moeilijk zijn te bereiken.
ACN-20150512-24580

Barilapta is de oudste parochie van het bisdom Rourkela. De parochie werd al opgericht in 1959. Het bisdom dateert van 1979. De parochie telt acht buitenposten die in het regenseizoen moeilijk zijn te bereiken. De mensen in dit gebied zijn voornamelijk immigranten uit de deelstaten Biha en Jharkhand. Zij leven van de landbouw, ze zijn erg arm en hebben weinig opleiding genoten. Er zijn scholen in het gebied maar vanwege de grote armoede kunnen veel jongeren de schoolopleiding niet afronden.

De buitenpost in Ganjur ligt op een afstand van 35 km van de parochiekerk en telt nu 75 katholieke gezinnen. Bovendien is er een sterke behoefte onder vele niet-christelijke inwoners om gedoopt te worden. De kleine dorpskerk is al 30 jaar oud en is veel te klein om plaats te bieden aan de zondagse kerkbezoekers en aan de deelnemers aan het avondgebed.

De parochiepriester, pater Januarius Ekka, heeft zich daarom tot Kerk in Nood gewend voor hulp bij de bouw van een nieuwe, permanente parochiekerk. Wij hebben hem € 15.000,00 beloofd. Helpt u mee?