Bouw klooster zusters Madagascar

Project
Morondava ligt aan de westkust van Madagascar, ongeveer 700 km vanaf de hoofdstad Antananarivo. In 1993 nodigde de bisschop de Zusters van Onze Lieve Vrouw van La Salette (Soeurs de Notre Dame de la Salette) uit om in zijn bisdom o.a. te zorgen voor de bi
0109madagaskar

Morondava ligt aan de westkust van Madagascar, ongeveer 700 km vanaf de hoofdstad Antananarivo. In 1993 nodigde de bisschop de Zusters van Onze Lieve Vrouw van La Salette (Soeurs de Notre Dame de la Salette) uit om in zijn bisdom o.a. te zorgen voor de bibliotheek.

De congregatie ging op de uitnodiging in en sindsdien wonen drie zusters in een tijdelijk verblijf in de buurt van de bibliotheek. In 2006 kochten de zusters een stuk land waarop ze een klooster willen bouwen. Het zal niet alleen dienst doen als hun woonverblijf, maar ook een vormingscentrum voor jonge vrouwen omvatten.

Het apostolaat van de zusters omvat niet alleen de opleiding van jongeren, maar ook de hulp aan bedelaars, prostituees, verstandelijk en lichamelijk gehandicapten en alleenstaande moeders. Zuster Berthine Rasoanandrasana, overste van de gemeenschap, heeft zich, met steun van bisschop Donald Pelletier van Morondave, tot Kerk in Nood gewend voor hulp voor dit project. Wij hebben € 10.000 beloofd.

De projectcode is 134-05-12