Bouw klooster van de Clarissen van de Altijddurende Aanbidding (Kazakhstan)

Project
Er wonen ongeveer 190.000 katholieken in Kazakhstan. Dat zijn vooral afstammelingen van Polen, Oekraïners en Wolga-Duitsers die naar Centraal-Azië zijn getransporteerd. De helft van de bevolking van deze oude Sovjetrepubliek hangt de Islam aan. De christe
ACN-20140331kazakstan06630

Project in Kazakhstan
Er wonen ongeveer 190.000 katholieken in Kazakhstan. Dat zijn vooral afstammelingen van Polen, Oekraïners en Wolga-Duitsers die naar Centraal-Azië zijn getransporteerd. De helft van de bevolking van deze oude Sovjetrepubliek hangt de Islam aan. De christenen van verschillende denominaties vertegenwoordigen ongeveer 13,5 % van de bevolking, terwijl de rest van de bevolking tot geen enkele godsdienstige groepering behoort.

 

Eerste Clarissenklooster in Centraal-Azië
Vier zusters Clarissen, die de bisschop van Astana naar zijn bisdom had uitgenodigd om er een contemplatief klooster te starten, leven sinds 2009 in de stad Pavlodar, in het Noorden van het land. In deze stad met 400.000 inwoners, is maar één katholieke parochie, en het klooster is het eerste Clarissenklooster in heel Centraal-Azië.

 

Hulp en ontmoeting
In 2011 zijn de zusters begonnen met de bouw van hun klooster en een kapel, waar zij zich zullen wijden aan de Altijddurende Aanbidding van het Heilig Sacrament. Aanvankelijk was het niet gemakkelijk om een bouwvergunning te krijgen, maar de zusters zijn niet opgehouden God om hulp te vragen met hun vertrouwvolle gebed, en zo hebben ze ten slotte de werkzaamheden kunnen starten. Er komen veel jongeren naar de aanbidding die zich ook interesseren voor het leven van de zusters. Bovendien is het klooster ook een ontmoetingscentrum geworden voor gelovigen van verschillende godsdiensten.

 

Ondersteuning voor het dak
De zusters hebben ons een steunbedrag gevraagd van 5000 euro om de laatste noodzakelijke werkzaamheden te kunnen uitvoeren voor het dak van het klooster. Wij zijn er zeker van dat onze weldoeners hen niet aan hun lot zullen overlaten.

 

Projectcode: 351-06-19

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.