Bouw- en opleidingssteun Clarissen in Madera (Mexico)

Project
"Met grote vreugde delen wij u mede, dat met hulp van Gods genade en de grootmoedigheid van mensen zoals u, de bouw van ons klooster Heilige Maria van Guadeloupe in het bisdom Cuauhtémoc-Madera bijna is voltooid. Duizendmaal dank aan de weldoeners van Ker
acn-20140516mexico08853


"Met grote vreugde delen wij u mede, dat met hulp van Gods genade en de grootmoedigheid van mensen zoals u, de bouw van ons klooster Heilige Maria van Guadeloupe in het bisdom Cuauhtémoc-Madera bijna is voltooid. Duizendmaal dank aan de weldoeners van Kerk in Nood! Moge God het u vergelden!" Met deze woorden bedankt de Priorin van de Clarissen, zuster Elena Salas Nieto, voor de steun bij de bouw van het klooster die in 2005 is gestart en nog dit jaar moet worden afgerond.

Nieuw klooster
27 jaar hebben de zusters in een oud gebouw gewoond, totdat Kerk in Nood hun steun beloofde voor de bouw van een nieuw klooster. Nadat de laatste jaren een voor een, het slot, de refter, de recreatiezaal en de kapel zijn ontstaan, moet nu het gastenverblijf worden afgebouwd. Hier ontbreken nog de keuken en twee woonruimtes.

Onmisbaar
De zusters zien ernaar uit dat hun klooster klaar zal zijn. Het is belangrijk voor henzelf maar ook voor de hele omgeving, want het bevordert een "sfeer van eenzaamheid en stilte" en is onmisbaar voor de contemplatieve levensstijl, zo vertelt zuster Elena. "Het is ook heel belangrijk voor de priesters, kloosterlingen en mensen die een intieme ontmoeting met God zoeken", voegt de Priorin nog toe. In het gastenverblijf dat nog in aanbouw is, zullen bezoekers kunnen worden opgenomen die God willen ontmoeten en naar zingeving in hun leven zoeken. Nu al is het klooster een adres waar veel mensen aankloppen met hun "alledaagse zorgen zoals honger, oorlog, gevangenis, vervolging, tegenspoed, ziekte, werkeloosheid, onrecht, gebrek aan geloof", vertelt de Priorin. De zusters helpen hen zoveel zij kunnen en brengen hun intenties bij het Allerheiligste, "met de zekerheid te worden verhoord". Steeds weer zien zij mensen die aan de rand van de afgrond staan, en zij proberen hen weer op te richten, o.a. met een ambulance en een voedselbank.

Hulp voor laatste bouwfase
Voor de laatste bouwfase vragen de kloosterzusters ons nog eenmaal om hulp. Twee zusters moesten onlangs in het ziekenhuis worden opgenomen en voor de operaties moesten de laatste reserves worden aangesproken. Zonder opnieuw grootmoedige steun van de weldoeners kunnen de zusters het werk aan hun klooster niet afmaken. Kerk in Nood wil met 9300 euro helpen.

Projectcode: 230-06-79

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.