Borneo: bommelding tegen katholieke kerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Op het Indonesi- sche eiland Borneo is een Katholieke kerk bedreigd met een bomaanslag, meldt AsiaNews. Maandagavond kreeg een parochiaan...
20110623_borneo01

Op het Indonesische eiland Borneo is een Katholieke kerk bedreigd met een bomaanslag, meldt AsiaNews. Maandagavond kreeg een parochiaan van de Stella Mariskerk in Siantan Hulu op West-Borneo een dreigtelefoontje. Een vrouwenstem waarschuwde dat er een bom geplaatst was bij de kerk. Inderhaast opgeroepen bomexperts troffen een verdacht voorwerp aan dat vervolgens werd opgeblazen. Het is niet duidelijk of het om een echte bom ging.

 

Pastoor Sony Wengkang heeft de gelovigen tot kalmte en vreedzame harmonie opgeroepen. De politie is een onderzoek begonnen naar de daders van de aanslag.

De schrik zit er goed in onder de bevolking. In het verleden was de regionale hoofdstad Pontianak het toneel van sektarisch geweld. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door etnische Chinezen en de inheemse Dajaks. In 1999 kwam het tot ernstige ongeregeldheden tussen Dajaks en Madurese immigranten die veelal moslim zijn.

In 1996 en 1997 hadden zich ook al dergelijke incidenten voorgedaan die alleen door ingrijpen van het Indonesische leger konden worden beëindigd.

 

Bron: AsiaNews