fbpx

Boot voor de parochie van San José

Project
De parochie van San José de Penalva ligt in het bisdom Viana in het noordoosten van Brazilië en beslaat een gebied van ongeveer 1000 km2. In dit gebied wonen 30.000 mensen, voornamelijk arme vissers en boeren. De parochie omvat in totaal 87 dorpen; in som
20070228_007

De parochie van San José de Penalva ligt in het bisdom Viana in het noordoosten van Brazilië en beslaat een gebied van ongeveer 1000 km2. In dit gebied wonen 30.000 mensen, voornamelijk arme vissers en boeren. De parochie omvat in totaal 87 dorpen; in sommige dorpen wonen slechts tien à vijftien families.

Oude en jonge priester
De oude parochiepriester is 84 jaar maar wil zijn werk graag voortzetten. Een poosje geleden heeft hij er een assistent bij gekregen, de jonge priester Vanancio Eurico Trindade Pereira die nu in de parochie meehelpt.

Pastoraat per speedboot
Deze jonge priester zou graag het pastorale werk willen versterken in een aantal van de meest afgelegen delen van de parochie, die alleen bereikt kunnen worden met een motorboot. Om dit te kunnen doen, heeft hij een speedboot nodig – iets dat de parochie begrijpelijkerwijs niet kan betalen. Father Vanancio heeft zich tot Kerk in Nood gericht voor hulp.

Kerk in Nood heeft € 3.000,- toegezegd. Helpt u ons mee met een bijdrage? Meer informatie over dit project kunt u aanvragen bij Kerk in Nood Nederland.