Bommen overschaduwen Kerst in Bagdad

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Ten minste 34 mensen werden gedood bij bomaanslagen in christelijke wijken van Bagdad op Eerste Kerstdag. Eén van de bommen ontplofte in de buurt van een kerk vlak na een kerstviering.
bagdad20131225v2

Ten minste 34 mensen werden gedood bij bomaanslagen in christelijke wijken van Bagdad op Eerste Kerstdag. Eén van de bommen ontplofte in de buurt van een kerk na een kerstviering. De autobom doodden ten minste 24 mensen, met name Christenen, op het moment dat de gelovigen de kerk verlieten in de wijk Doura in het zuiden van Bagdad

Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.

Het geweld in Irak heeft zijn diepste punt bereikt sinds de afgelopen vijf jaar, nu extremistische soennitische militanten die banden hebben met Al Qaida, aanvallen intensiveren op de sjiitische geleide regering van premier Nuri al – Maliki en op iedereen van gedacht wordt de regering te steunen. Vele duizenden zijn gedood bij aanvallen dit jaar.

De christelijke minderheid is regelmatig doelwit van aanslagen door Al Qaeda-militanten in het verleden, waaronder een aanval op een kerk waarbij tientallen mensen werden vermoord.

Twee bommen ontploften ook op een overvolle markt in een voornamelijk christelijke gebied in Doura , waarbij nog eens tien doden vielen.

Bron: Foxnews
Bron foto: www.dawn.com