Bomaanslag op kathedraal in Nepal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Bij een bomaanslag op de kathedraal in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn twee doden en enkele tientallen gewonden gevallen.
nepal_-_attentato_2-200-x-259

Bij een bomaanslag op de kathedraal in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn twee doden en enkele tientallen gewonden gevallen.

Ooggetuigen hadden gezien hoe een "vreemde vrouw" van middelbare leeftijd een tas achterliet waarin later een bom bleek te zitten. Die explodeerde net toen de vrouw de kerk verlaten had, meldt AsiaNews.

De aanslag zou gepleegd zijn door de Nepal Defence Force, een fundamentalistisch hindoeïstische beweging. Die had de priesters van de kathedraal eind vorig jaar al bedreigd. In een telefoontje was hen te verstaan gegeven alle christelijke activiteiten te staken omdat er anders "ernstige consequenties" zouden zijn.De twee doden zijn een vijftienjarige student en een dertigjarige kerkganger.

Toen de bom kort voor de ochtendmis afging waren er 350 tot 450 mensen aanwezig.Direct na de explosie werden pamfletten aangetroffen van de Nepal Defence Force. Daarin roept de beweging van Nepal een hindoestaat te maken. Alle buitenlanders en hun organisaties worden opgeroepen het land te verlaten. De Nepalese bevolking is voor 81% hindoe. De aanslag is scherp veroordeeld door de religieuze autoriteiten in het land. Onder hen ook de leider van de hindoegemeenschap. Ook de islamitische gemeenschap heeft met afschuw op de aanslag gereageerd.

Bron: KN