Boko Haram slacht tientallen studenten af

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De extremistisch-Islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft maandagnacht in het Noordoosten van Nigeria 46 Christelijke studenten in hun...
20121004_Nigeria01

De extremistisch-Islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft maandagnacht in het Noordoosten van Nigeria 46 Christelijke studenten in hun huizen overvallen en afgeslacht.

Er viel ook een onbekend aantal gewonden. Dat meldt de Christian Post.
Hoewel de aanslag niet is opgeëist staat volgens de internationale Christelijke mensenrechtenorganisatie Open Doors vrijwel vast dat Boko Haram achter de moordpartij zit.
Gebed is het enige nog dat "de mensen van Boko Haram kan veranderen", zegt Emily Fuentes, woordvoerster van Open Doors USA. Zij bracht onlangs een bezoek aan Nigeria en sprak daar met Christelijke leiders over de terreurgroep.
Volgens Fuentes hebben verschillend leden van Boko Haram zich tot het Christendom bekeerd. "Veel Christenen geloven dat alleen God het hart van deze mensen kan veranderen."

Daders kenden slachtoffers

De moordpartij van afgelopen maandag vond plaats rond middernacht in verschillende studentenhuizen in Mubi, een stad in het noordoosten van Nigeria. In het studentenhuis van de Polytechnische Universiteit werden 26 studenten gericht vermoord. De overige doden vielen in twee andere studentenhuizen.
Gewapende mannen gingen van deur tot deur, waarbij ze de Christelijke studenten van de Islamitische scheidden door hen bij de naam op te roepen. Die werden daarop kort ondervraagd en doodgeschoten of de keel doorgesneden.
"Open Doors roept Christenen in het Westen om deze gruwelijke last met onze broeders en zusters in Mubi en in de deelstaat Adamawa staat dragen", aldus een oproep van Open Doors in The Christian Post. "Nigeria wordt een killing field."

Wraakactie

Volgens een lokale Nigeriaanse politiechef, wordt de moordpartij van afgelopen maandag beschouwd als een vergeldingsactie voor de arrestatie van 156 Boko Haramleden in Mubi eind september.
Het doel van de terreurgroep is om Nigeria tot een zuiver Islamitische staat om te vormen en haar te ontdoen van iedere Westerse invloed, waartoe ook het Christendom wordt gerekend.

Gevaarlijk

"Om hier Christen te zijn betekent groot gevaar lopen", aldus Open Doors. Het vermoorden van Christenen is "voor Boko Haram een manier om de Westerse invloed uit te roeien."
Volgens de organisatie is er in Mubi, waar het bloedbad maandag plaatsvond, sinds november vorig jaar bijna dagelijks sprake van geweld tegen Christenen.
Er zouden twee voormalige Boko Haramleden zijn bekeerd. Hoewel hij vrijwel dagelijks doodsbedreigingen krijgt is hij erin geslaagd om in leven te blijven.
Andere Boko Haramleden hebben zich weliswaar niet tot het Christendom bekeerd, maar zijn wel onder de indruk van de "goedheid van de Christelijke godsdienst". Vaak waarschuwen zij Christenen voor ophanden zijnde aanslagen.

Bron: The Christian Post, foto: This Day