BJP-leider sponsort kerstconcert

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In de Indiase hoofdstad Mumbai is een Kerstconcert gehouden dat werd bijgewoond door zo"n 4000 christenen, hindoes en moslims.
india_f_1222_-_christmas-200-x-253

In de Indiase hoofdstad Mumbai is een Kerstconcert gehouden dat werd bijgewoond door zo"n 4000 christenen, hindoes en moslims.

Opmerkelijk was dat het concert was gesponsord door de nieuwe lokale leider van de nationalistische hindoepartij Bharatiya Janata (BJP). Die partij geldt als de drijvende kracht achter het religieuze geweld van hindoes tegen christenen en moslims in India. De 36-jarige advocaat Ashish Shelar is de rijzende ster van de lokale vleugel van de Partij (BJP). Het thema van het evenement was "Laten we samen de geboorte van Jezus vieren".De bijna 4.000 toeschouwers hoorden kerstliederen als ‘Sille Nacht" en enkele originele composities als ‘Het is Kerstmis vandaag", geschreven en uitgevoerd door Bashir Sheikh, een moslim zanger.Het evenement eindigde met een koude douche toen de politie het concert stillegde wegens geluidsoverlast. Volgens de organisatoren was het politie-optreden niet terecht, maar zij voldeden aan het bevel om te voorkomen dat het evenement zou worden gepolitiseerd.Tegenover AsiaNews zei Ashish Shelar dat het kerstfestival gericht was op "expressie door middel van cultuur ". Voor hem zijn India’s seculiere waarden verankerd in de grondwet. "Als advocaat heb ik de rechten van de christelijke gemeenschap verdedigd. Het is bewonderenswaardig dat zij nooit iets illegaals heeft gedaan en bekend staat om haar streven naar dialoog, tolerantie en vrede."

Bron: AsiaNews