Bisschoppen vragen Kerry Palestijnen te beschermen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na terugkeer van zijn reis naar het Heilig Land drong de voorzitter van de bisschoppelijk commissie voor Vrede en Gerechtigheid in de VS er bij minister voor Buitenlandse Zaken Kerrry op aan het op te nemen voor Palestijnse Christenen wier land door Israë
20140131israel01

Na terugkeer van zijn reis naar het Heilig Land drong de voorzitter van de bisschoppelijk commissie voor Vrede en Gerechtigheid in de VS er bij minister voor Buitenlandse Zaken Kerrry op aan het op te nemen voor Palestijnse Christenen wier land door Israël is geconfisqueerd. Volgens cijfers van een in februari naar buiten gebracht Action Alert van de Amerikaanse bisschoppen zullen meer dan 50 Palestijnse families en twee kloosters van de Salesianen met hun land ook hun levensonderhoud verliezen. Oorzaak is de verplaatsing van de veiligheidsmuur in de Cremisan Vallei bij Bethlehem.

"Toen ik midden in de schoonheid van deze landbouw vallei stond en het getuigenis hoorde van de families die hun land, onderhoud en eeuwenoude tradities dreigen te verliezen, stond ik verbaasd over de onrechtvaardigheid van dit alles," schrijft bisschop Richard Pates van Des Moines op 28 januari in een brief aan Kerry. "Aan de vooravond van de behandeling van dit onderwerp door het Hooggerechtshof van Israël, vraag ik u opnieuw de Israëlische regering te verzoeken te houden met haar onnodige confiscatie van Palestijns land in de West Bank."
De klacht van bisschop Pates werden overgenomen door de bisschoppen van elf landen die onlangs het Heilig Land bezochten. "Wij erkennen het recht van de staat Israël op veiligheid en veilige grenzen", zeiden de bisschoppen van de Heilig Land coördinatie op 28 januari. "De geplande route van de veiligheidsmuur wijkt af van de groene lijn, de internationaal erkende demarcatie lijn die Israël scheidt van de gebieden die in de zesdaagse oorlog van 1967 werden ingenomen."

"Wij dringen er bij onze regeringen op aan Israël aan te zetten tot het eerbiedigen van het internationaal recht," voegden de bisschoppen toe. "In het bijzonder het respecteren van de middelen tot onderhoud van deze families en het beschermen van de inwoners van Beit Jala tegen verdere onteigening van hun land door Israël."

Bron: CWN
Foto: Tantesan.worldpress.com