Bisschoppen Sri Lanka, ‘steun slachtoffers van de overstromingen"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Hevige regenval, overstromingen en aardverschuivingen hebben het leven van ruim anderhalf miljoen Sri Lankanen ruw verstoord. Er zijn onder de slachtoffers tot nu toe elf doden te betreuren. De hulpverlening komt langzaam op gang.
090211SriLanka

Hevige regenval, overstromingen en aardverschuivingen hebben het leven van ruim anderhalf miljoen Sri Lankanen ruw verstoord. Er zijn onder de slachtoffers tot nu toe elf doden te betreuren. De hulpverlening komt langzaam op gang.De situatie dreigt het hele land lam te leggen. Het overgrote deel van de rijstplantages is onherstelbaar beschadigd. Veel gezinnen, waarvan een deel nog in de vluchtelingenkampen woonden, hebben moeten vluchten voor deze rampspoed.

De Katholieke hulporganisatie Sedec gaat voorop in de hulpverlening aan armen en vluchtelingen. De aartsbisschop van Colombo dringt er bij de regering en alle katholieken op aan om de slachtoffers van het natuurgeweld te helpen met voedsel en medicijnen. Vanuit de diocesane caritasinstellingen heeft Sedec al aan ruim achtduizend gezinnen hulp geboden. De Sri Lankaanse heeft in samenwerking met het Wereld Voedsel Programma van de VN wekelijkse hulppakketten aan de slachtoffers toegezegd. Deze pakketten zijn vooral voorzien van voedsel. (Bron: KN/AsiaNews)