Bisschoppen: "Luid klokken voor vervolgde christenen"

vrijdag, 14 augustus 2015
Nieuws
Als teken van solidariteit met de vervolgde christenen in landen als Syrië en Irak, roepen Nederlandse bisschoppen op om morgen, zaterdag 15 augustus, om 12 uur de kerkklokken te luiden.
Kerkklokken

Alle gemeenschappen lijden in deze regio, maar extremistische groepen zoals IS maken met name christelijke minderheden waaronder de Arameeërs het leven ondragelijk zwaar. Christenen worden ontvoerd, zoals ook nog recent gebeurde in Al Qaryatayn in Syrië. Hun lot is onvoorspelbaar, maar al eerder is gebleken dat ontvoerders van christenen niet terugdeinzen voor publieke executie van hun slachtoffers. Vandaar ook dat het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland gevraagd heeft of ook in ons land komende zaterdag de klokken kunnen worden geluid.

De Permanente Raad van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wil graag op dit verzoek ingaan en vraagt de Nederlandse parochies om zich bij dit initiatief aan te sluiten door komende zaterdag op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming om twaalf uur hun klokken te luiden.

Vorig jaar rond dezelfde tijd heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie om voorbede gevraagd voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De situatie blijft onveranderd slecht en daarom vraagt de Bisschoppenconferentie blijvend gebed en aandacht voor de medechristenen daar die zo veel te lijden hebben. Zij spoort parochies en individuele gelovigen ook aan om te zoeken naar concrete mogelijkheden om vervolgde christenen hulp te bieden.

Bron: Nederlandse Bisschoppenconferentie