Bisschop vraagt regering doodstraf te voorkomen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Afghaan Musa Sayed dreigt vanwege zijn "misdaad" van bekering tot het Christendom te worden geëxecuteerd. Namens de Katholieke bisschoppen in zijn land, heeft aartsbisschop O"Brien van Kingston de Canadese regering gevraagd...
110211OBRIEN

De Afghaan Musa Sayed dreigt vanwege zijn "misdaad" van bekering tot het Christendom te worden geëxecuteerd. Namens de Katholieke bisschoppen in zijn land, heeft aartsbisschop O"Brien van Kingston de Canadese regering gevraagdom in te grijpen voordat dit doodvonnis daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Aartsbisschop O’Brien drong er bij zijn regering op aan "om deze religieuze vervolging te veroordelen en genade en barmhartigheid te vragen aan de Afghaanse overheid voor de heer Sayed."

Urgent

De aartsbisschop schreef aan de Canadese minister van Buitenlandse Zaken over het lot van Sayed. In de brief vroeg hij om de aandacht te vestigen op deze dringende zaak. Op beschuldiging van afvalligheid van de Islam, zou de executie mogelijk al binnen enkele dagen uitgevoerd kunnen worden.

Gezin

Sayed bekeerde zich rond 2002 tot het Christendom. Hij werkt al meer dan 15 jaar als fysiotherapeut voor het Internationale Comite van het Rode Kruis. Hij is gespecialiseerd in het amputeren van ledematen en monteren van protheses bij kinderen. Mocht het doodvonnis worden uitgevoerd, dan laat hij een vrouw en zes jonge kingeren achter. Zij zijn mogelijk uit vrees voor hun veiligheid al gevlucht uit Afghanistan. (Bron: KN/CNA)