Bisschop van Tripoli helpt 57 Eritrese vluchtelingen naar veiliger oord

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In samenwerking met verschillende instanties, waaronder de Italiaanse raad voor vluchtelingen, heeft Bisschop Giovanni Martinelli van Tripoli 57 Eritrese vluchtelingen geholpen met hun evacuatie van Libië naar Italië. De actie werd gecoördineerd en gefaci
20111103_BisschopMartinelli01

In samenwerking met verschillende instanties, waaronder de Italiaanse raad voor vluchtelingen, heeft Bisschop Giovanni Martinelli van Tripoli 57 Eritrese vluchtelingen geholpen met hun evacuatie van Libië naar Italië. De actie werd gecoördineerd en gefaciliteerd door de Italiaanse ambassade in Tripoli. Onder de vluchtelingen bevonden zich 21 gezinnen en 27 minderjarigen. De groep maakte deel uit van een veel grotere groep van ruim tweeduizend mensen, die hulp en bescherming zochten bij Bisschop Martinelli.

Mishandeling

De Eriteeërs zijn in Libië, op grond van hun etniciteit, onderworpen aan intimidatie, mishandeling en willekeurige opsluiting. Hun situatie verslechterde de afgelopen tijd nog meer, omdat Libiërs tijdens de opstand die momenteel gaande is, zijn aangevallen door "Afrikaanse huurlingen". De zoon van president Gadaffi stelde de immigranten verantwoordelijk voor de aanvallen op Libische burgers.

Vermisten

Er komen vanuit Libië steeds meer meldingen binnen van aanvallen op Eritrese vluchtelingen. Zowel uit gebieden die nog onder bewind staan van de Libische overheid, als uit streken die in handen zijn van de rebellen. Vele Eritreeërs zijn uit hun huizen verdreven. Ook zouden er vermisten te melden zijn onder de vluchtelingen.

(Bron: KN/CSW)