Bisschop roept Christenen op geen wraak te nemen

donderdag, 30 juli 2015
Nieuws
De Centraal-Afrikaanse Aartsbisschop Dieudonne Nzapalainga van Bangui heeft de Christenen in zijn land opgeroepen geen wraak te nemen op Moslims.
20131216_CAR01

De Centraal-Afrikaanse Aartsbisschop Dieudonne Nzapalainga van Bangui heeft de Christenen in zijn land opgeroepen geen wraak te nemen op Moslims. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

 

"Veel Christenen zeggen dat ze wraak willen nemen. Wij zijn beesten geworden. Het geweld gaat het verstand te boven wanneer iemand wordt vermoord en met zijn armen wordt gezwaaid", zei de Aartsbisschop in zijn preek van afgelopen zondag.

 

Aanhangers van de opstandige Seleka-coalitie die afgelopen voorjaar de macht greep, hebben zich op grote schaal schuldig gemaakt aan plunderingen, verkrachtingen en moorden. De Islamitische Seleka-aanhang, onder wie strijders uit omliggende landen, hebben het vooral gemunt op Christenen en Christelijke instellingen, waardoor de vrees is ontstaan voor een genocide.
De nieuwe president, Michel Djotodia, zegt dat hij zijn vroegere bondgenoten niet onder controle heeft. Milities die loyaal zijn aan de afgezette president Franë§ois Bozize, hebben de strijd aangebonden met Seleka. Zij krijgen steun van Christelijke zelfverdedigingsgroepen die met hun primitieve wapens geen partij vormen voor de goed getrainde en gewapende Moslimstrijders.

 

Bron: CWN, foto: news.au.com