Bisschop Kenia: “Paus brengt nieuwe dageraad”

donderdag, 19 november 2015
Nieuws
“Het bezoek van Paus Franciscus aan Kenia zorgt voor nieuwe dageraad”, dat stelt bisschop Anthony Muheria van het katholieke bisdom Kitui.
Pope-Francis

"Het betekent veel dat de Paus luisterde naar de uitnodiging van de bisschoppen. Zijn eenvoud en wijze van uitreiken naar mensen luidt een nieuwe dageraad in voor Kenia als we kijken naar hoe we ons met elkaar verhouden. Ik hoop dat de aanwezigheid van de Heilige Vader vernieuwing zal brengen voor ons allemaal, niet alleen voor katholieken, maar voor elke Keniaan."

De paus wordt woensdag, 25 november, verwacht in Kenia. De afgelopen jaren is het land opgeschrikt door diverse aanslagen door de Somalische terreurgroep Al-Shabaab. Zo werd een winkelcentrum in Nairobi aangevallen en schoten terroristen in de stad Garrissa 147 christelijke studenten dood op een universiteit. Zij werden gescheiden van de moslim studenten. Spanningen tussen de christelijke en moslimgemeenschappen zijn daardoor hoog.

Bisschop Miheria: "Ik geloof dat Kenia heel anders zal zijn en dat de Keniaanse burgers op andere wijze gaan zien wat we hen vertellen. Na het bezoek van de paus zijn we in staat om de leiders op een ander platform te spreken en meer te verlangen, wat een nieuwe impuls zal geven. Hij is er om het geweten aan te wakkeren en om de mensheid te leiden op het juiste pad. Voor ons in de kerk is de Paus een gemeenschappelijke Vader met de rol om ons te bevestigen in het geloof. Voor anderen, ongeacht hun religie, is hij een ambassadeur van de vrede."

De bisschop dringt er bij Kenianen op aan om hun hart te openen en te luisteren naar de boodschap die de paus brengt. "Het is een boodschap van God en een boodschap van de ambassadeur van de vrede. Luister, laat ze gegrift worden in uw hart en neem ze op als onderdeel van onze Keniaanse geschiedenis en cultuur."

Bron: CISA news
Foto: wake na de aanslag op de universiteit Garissa/G. Tomassevic