Bijbels parochie "Cuerpo de Cristo" in El Alto (Bolivia)

Project
Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika. Twee derde van de net 11 miljoen tellende, voornamelijk inheemse bevolking leeft in armoede, 40% zelfs in extreme armoede. Maar dit is niet het enige probleem: net als in Venezuela is de situatie van de vrijhei
20130701bolivia004

Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika. Twee derde van de net 11 miljoen tellende, voornamelijk inheemse bevolking leeft in armoede, 40% zelfs in extreme armoede. Maar dit is niet het enige probleem: net als in Venezuela is de situatie van de vrijheid van godsdienst en meningsuiting ook in Bolivia de laatste jaren in toenemende mate verslechterd.

Des te belangrijk is het om het geloof van de katholieken te versterken. De parochiegemeenschap "Cuerpo de Cristo" in de stad El Alto (meer dan 900.000 inwoners), die 4.000 meter boven de zeespiegel in het Andesgebergte ligt, werkt heel intensief met de H. Schrift. De gelovigen brengen de bijbel Í—s zondags mee naar de H. Mis. Ze lezen na de Mis nog gezamenlijk teksten uit de liturgie van de dag, denken erover na en zoeken antwoorden op de vragen die de pastoor voor deze gesprekken heeft voorbereid. Dit is een zeer vruchtbare vorm van catechese. Ook de 41 godsdienstleraren zetten hun leerlingen ertoe aan het Woord van God beter te leren kennen. De bisschop, Mgr. Jesús Juãrez Pãrraga, ondersteunt de inzet van de pastoor ten zeerste en zou willen dat zoveel mogelijk gelovigen ervan kunnen profiteren. Maar de mensen in El Alto zijn zeer arm en kunnen zich niet permitteren een Bijbel te kopen. Daarom heeft de priester aan Kerk in Nood gevraagd om steun voor de aanschaf van 700 Bijbels. Onze weldoeners hebben met 4.981 euro ervoor gezorgd dat pastoor Sebastian zijn waardevolle werk met de Bijbel kan voortzetten. De pastoor en de gelovigen danken u daarvoor!