Bezinningscentrum en provincialaat blauwe zusters Oekraïne

Project
ACN-20151204ukra33181

De kloostergemeenschap van de „Dienaressen van de Heer en de Heilige Maagd van Matará“ werd in 1989 in Argentinië gesticht. Ondertussen telt zij meer dan 1000 zusters, die in meer dan 30 landen op alle vijf de continenten hun dienstwerk verrichten. Het steeds toenemende aantal roepingen wordt in 26 huizen opgeleid. Zij wijden zich aan het pastorale werk door het geven van catechese en godsdienstonderwijs, zij houden bezinningsdagen en helpen jonge mensen om inzicht in hun roeping te krijgen. Bovendien zorgen zij voor wezen, ouderen en zieken.

Ook werkzaam in Oekraïne
De Dienaressen van de Heer en de Heilige Maagd van Matará zijn ook werkzaam in de Oekraïne. In Iwano-Frankiwsk hebben zij sinds vier jaar hun Provincialaat. Het is een gebouw dat nodig herstelwerkzaamheden behoeft en aan de behoeften van de kloostergemeenschap moet worden aangepast.

Extra ruimte nodig
Kerk in Nood heeft de uitbreiding en renovatie al met in totaal 18.000 euro gesteund, maar nu hebben de Zusters nog eenmaal om hulp gevraagd. Want het gebouw wordt ook voor bezinningsdagen gebruikt – zowel door zusters uit de hele Oekraïne, die daar bijeenkomen, als door leken. Bovendien komen daar ook de leden van de zogeheten Derde Orde samen, en ook andere gasten bezoeken het klooster. Ook zusters die moeten opknappen of medische verzorging nodig hebben, kunnen een tijdje daar verblijven. Daarom zijn er extra ruimtes zoals toiletten en douches nodig. Verder zouden de Zusters de zolder willen uitbouwen om daar ook passende ruimtes aan te brengen. Wij hebben 10.000 euro beloofd.

Projectcode: 438-05-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/