Bekeerde christenvervolger gevangengenomen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Niladri Kanhar, voormalig leider van een hindoe-dorp in Orissa, voormalig christenvervolger die bekeerd is tot het christendom, is gevangengenomen vanwege bekeringspogingen.
20121505_India01

Niladri Kanhar, voormalig leider van een hindoe-dorp in Orissa, voormalig christenvervolger die bekeerd is tot het christendom, is gevangengenomen vanwege bekeringspogingen. Dat meldt persbureau Agenzia Fides op basis van lokale bronnen.

Kanhar die bekend stond om zijn haat tegen christenen, die hij ooit vervolgde en doodde, bekeerde zich tot het christendom nadat zijn oudste dochter, na gebed van de evangelische pastor Pabitra Kata, genas van een ernstige ziekte waarvan artsen zeiden dat ze eraan zou sterven. Ook zijn familie bekeerde zich tot het christendom.

Sindsdien hebben Kanhar en zijn familie te maken gehad met vervolging door de inwoners van hun dorp die hen onder meer in elkaar sloegen, in een poging om hun terug te brengen naar het hindoe-geloof. Ondanks vervolging bleef Kanhar bidden, getuigen en prediken van het Evangelie. Deze verkondiging leverde hem beschuldigingen van bekeringspogingen op. Samen met de evangelische pastor is hij gevangengenomen.

In Orissa is veel antichristelijk geweld. Kanhar liet weten dat "om het christendom te verkondigen in sommige gebieden van Orissa", dat "vervolging en geweld" betekent.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad/Agenzia Fides)