Beelden Paus op Chinese website

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een Chinees bisdom heeft prominent op zijn website foto's van Paus Benedictus en de Romeinse Sint Pietersbasiliek geplaatst. De bisschop wordt door de regering erkend, ondanks het feit dat hij geweigerd heeft..
20100907china02

Een Chinees bisdom heeft prominent op zijn website foto’s van Paus Benedictus en de Romeinse Sint Pietersbasiliek geplaatst. De bisschop wordt door de regering erkend, ondanks het feit dat hij geweigerd heeft toe te treden tot de Chinese Patriottische Katholieke Vereniging. De website werd vermeld in een kort bericht op het missiepersbureau Fides.

Retraite

Bisschop Luke Li Jing Feng, die ook door het Vaticaan wordt erkend, organiseerde van 23 tot 31 augustus een retraite voor 32 van zijn 38 priesters. "Het doel van de retraite voor 2010 was dat wij priesters streven naar persoonlijke heiligheid om zodoende anderen te helpen naar heiligheid te streven," zei de 88-jarige bisschop van de in Centraal Cina gelegen stad Fengxiang. "Het priesterschap heeft bovennatuurlijke kenmerken. Als de retraite geen spirituele vernieuwing oplevert, betekent dat dat we dit spirituele bovennatuurlijke niveau niet hebben bereikt."

Lege stoelen

Bisschop Li was een van de vier Chinese bisschoppen die paus Benedictus had uitgenodigd om de bisschoppensynode over de Eucharistie in 2005 bij te wonen. De Chinese communistische partij weigerde echter hun toestemming te geven om naar het Vaticaan te reizen. Dientengevolge bleven er als stille protestdemonstratie van het Vaticaan vier stoelen leeg in de synodezaal. (bron: Fides)