Bedevaart naar het Heilig Land voor priesters

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Unieke bedevaart voor priesters(12-19 oktober 2015)Kerk in Nood organiseert een bedevaartreis naar het Heilig Land voor priesters. Deze tocht biedt u een unieke gelegenheid de heilige plaatsen niet alleen te bezoeken, maar het land daadwerkelijk te ervare

Bedevaart naar het Heilig Land voor priesters: Ontmoet de levende stenen (12-19 oktober 2015)

Kerk in Nood organiseert een bedevaart naar het Heilig Land voor priesters. Deze tocht biedt u een unieke gelegenheid de heilige plaatsen niet alleen te bezoeken, maar het land daadwerkelijk te ervaren. Doordat u verblijft in kloosters, de reisactiviteiten door locale bevolking is opgezet én doordat u een groot aantal van deze ‘levende stenen’, de Christenen in het Heilig Land, ontmoet, maakt u kennis met de echte, vaak benarde, leefomstandigheden.

De ontmoetingen met zowel Christenen, Joden als Moslims geven u een inkijk in de moeizame weg naar vrede. Door uw bezoek aan het Heilig Land ontvangen de Christenen moed om hun christelijk geloof in het Heilig Land te blijven belijden en beleven.

Reisprogramma:

Dag 1 (12 oktober)
In de ochtend vertrek vanaf Amsterdam naar Tel Aviv en in de vroege avond aankomst in Bethlehem.

Dag 2 t/m 4 (13 t/m 15 oktober)
In Bethlehem bezoeken aan de Geboortekerk, het Herdersveld, de kerk van de Melkgrot, de Bethlehem University en een wandeling door de straatjes van Bethlehem. Een ontmoeting met enkele families die hun inkomen verdienen met de productie van o.a. de olijfhouten artikelen, die Kerk in Nood verkoopt. Lezingen van Christelijke en Islamitische Palestijnen over de verhouding tussen de Christenen en Moslims in het Midden-Oosten.
Vanuit Bethlehem bezoeken aan Jeruzalem. Bezoek aan de kerk van Dominus Flevit met een wandeling naar de Tuin van Gethsemane, de Grieks-Orthodoxe kerk van het graf van Maria, de kerk van de Heilige Anna en de baden van Bethesda, de kerk van het Hanengekraai, de zaal van het Laatste Avondmaal en de kruisweg zal worden gebeden tijdens de tocht langs de Via Dolorosa met als afsluiting een bezoek aan de kerk van het Heilig Graf.
Ontmoetingen met ondermeer de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, mgr Fouad Twal, pater David Neuhaus SJ, die verantwoordelijk is voor de Hebreeuwssprekende Katholieken en Hana Bendcowsky van het Jerusalem Center for Jewish Christian Relations.

Dag 5 (16 oktober)
Vanuit Bethlehem, via Bethanië (kerk van Lazarus) wordt de Dode Zee bezocht, met de mogelijkheid tot ‘zwemmen’. Daarna via Jericho (de berg van de verzoeking in de woestijn) en de Jordaan (doop van de Heer) op weg naar Nazareth. Overnachting in Nazareth.

Dag 6 t/m 8 (17 t/m 19 oktober)
In en rond Nazareth bezoek aan de basiliek van Maria-Boodschap en omgeving. Bijwonen van een H.Mis volgens de Melkitische ritus op zondag, bezoek aan de Berg Tabor, Cana en Tsipori.
Rond het Meer van Gallilea bezoek aan de kerk van het Primaatschap van Petrus, Tabga, Kafarnaum en de Berg van de Zaligsprekingen en een tocht rond het meer. Ontmoetingen zullen er zijn met mgr Marcuzzo, de bisschop van Nazareth en mgr Elias Chacour, emeritus-bisschop van Haifa, in de scholen van Ibillin.
Op 19 oktober in de middag transfer van Nazareth naar Tel Aviv en terugvlucht naar Amsterdam alwaar we in de avond aankomen.


Kosten: gesubsidieerde prijs van € 750,00 per persoon

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam "Tel Aviv
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Overnachtingen in Casa Nova te Bethlehem en in het klooster Rosary Sisters te Nazareth op basis van tweepersoonskamers. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
 • Alle vervoer ter plaatse per luxe touringcar.
 • Nederlandstalige pastorale begeleiding
 • Dagelijks is er gelegenheid voor deelname aan de H.Mis
 • Een Engelstalige gids voor de cultuurhistorische begeleiding
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden.
 • Alle fooien.

Voorwaarden

 • Het reisschema is onder voorbehoud.
 • U dient zelf zorg te dragen voor een reisverzekering geldig in Israël en de Palestijnse Gebieden (is verplicht!) en een annuleringsverzekering.
 • Uw paspoort moet na thuiskomst nog tenminste 6 maanden geldig zijn.
 • Kerk in Nood behoudt zich het recht voor de reissom te wijzigen indien kosten zoals vervoerskosten, heffingen of valutakoersen hiertoe aanleiding geven.
 • Actieve kennis van het Engels is een vereiste omdat de gids Engelssprekend is en alle lezingen en toespraken in het Engels zullen zijn zonder vertaling.
 • U wordt erop geattendeerd dat dit een vermoeiende en intensieve bedevaart is. Het is dus noodzakelijk dat uw gezondheidstoestand uitstekend is en dat u zeer goed ter been bent. U dient bereid te zijn desgewenst een doktersverklaring te overleggen.
 • Bij onvoldoende deelname zal de reis geen doorgang vinden.
 • Voor de beoordeling van de veiligheidssituatie wint Kerk in Nood advies in bij het uitgebreide plaatselijke netwerk. Bij een negatief reisadvies zal de bedevaart geen doorgang vinden.
 • Kerk in Nood is gerechtigd zonder opgave van redenen inschrijvingen niet te accepteren.
 • De bedevaart begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
 • Annulering van de reis door de reiziger: Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 1. bij annulering tot de 100e dag (exclusief) vë³ë³r de vertrekdag: de aanbetaling
 2. bij annulering vanaf de 100e dag (inclusief) tot de 30e dag (exclusief) vë³ë³r de vertrekdag: 75% van de reissom
 3. bij annulering vanaf de 30e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 100% van de reissom

 • Annulering dient schriftelijk plaats te vinden, waarbij de datum van het poststempel bepalend is.

Opgave (uiterlijk 1 september 2015):

Download het aanmeldingsformulier of bel naar Kerk in Nood om het formulier op te vragen (073 "613 08 20).

Download een folder (2 MB, om verder te verspreiden)

Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Acceptatie van inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Klik hier voor een korte fotoimpressie van de bedevaarten naar het Heilig land.

Klik hier voor het verslag van de bedevaart van de Jacobus Parochie uit Den Haag in oktober 2012

Klik hier voor het verslag van de bedevaart van november 2010