Bahrein geeft land voor kerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Koning Hamad bin Isa Al-Khalifa van de Golfstaat Bahrein wil een stuk land beschikbaar stellen voor de bouw van een katholieke kerk, meldt AsiaNews. Hij reageert daarmee op een verzoek dat paus Benedictus XVI vorige maand richtte tot de eerste ambassadeu
king-amad-200-x-300

Koning Hamad bin Isa Al-Khalifa van de Golfstaat Bahrein wil een stuk land beschikbaar stellen voor de bouw van een katholieke kerk, meldt AsiaNews. Hij reageert daarmee op een verzoek dat paus Benedictus XVI vorige maand richtte tot de eerste ambassadeur van Bahrein bij de Heilige Stoel.

"Iedereen realiseert zich dat gezien het groeiend aantal katholieken het voor hen wenselijk is dat zij meer godshuizen zouden hebben", aldus de paus tot Naser Muhamed Youssef Al-Belooshi.

Tachtig procent van de inwoners van Bahrein is moslim. Zo"n tien procent is katholiek, van wie de meesten afkomstig van buiten de oliestaat. Bahrein is het eerste Arabische land in de Perzische Golf dat de bouw van een katholieke kerk toestond. Dit jaar wordt er de zeventigste verjaardag van de inwijding van de Heilig Hartkerk gevierd.

Vorig jaar verbeterden de verhoudingen tussen beide staten aanzienlijk door uitwisseling van ambassadeurs en doro de persoonlijke uitnodiging aan de paus Bahrein te komen bezoeken.

Protestanten in het land hopen nu dat ook zij ruimte voor een kerk kunnen krijgen.

Bron: KN