Auto voor zusters in Sao Mateus, Brazilië

Project
ACN-20151113brazil32008

Project in Brazilië
Sao Mateus is een stad in de staat Maranhao in het Noord-Oosten van Brazilië. De bevolking omvat 40.000 mensen. De werkloosheid is hoog hier, de onderwijsmogelijkheden voor de kinderen en jongeren zijn zeer gering. Er is geen gezondheidscentrum en de infrastructuur is zeer onderontwikkeld. Alles bij elkaar genomen wordt het Noord-Oosten algemeen gezien als “het armenhuis van Brazilië”.

Tekort aan priesters
Voor de Katholieke Kerk is de situatie ook niet eenvoudig. Er is een tekort aan priesters en een variëteit van verschillende sekten verspreidt zich snel overal. Met beloften van weelde, gezondheid en redding trekken zij veel mensen, die niets meer van het leven te verwachten hebben.

Zegen voor de stad
In deze moeilijke omgeving is het werk van de Zusters van Gods Liefde een ware zegen voor de stad. Zij zorgen niet alleen voor de arme kinderen uit de achterbuurten – door hun speelruimte en elke dag een goede, gezonde warme maaltijd aan te bieden in hun crèches – naast een gevoel van liefdevolle veiligheid en all-round onderwijs – maar zij doen ook heel goed werk met de opbouw van de parochie.

Allen kunnen bereiken
Toch was de meest dringende behoefte van deze zusters een auto, zodat zij alle gebieden konden bereiken waar zij werken aan de randen van de stad, waar het openbaar vervoer niet komt. Hun oude auto was in zeer slechte staat, gezien de slechte wegen. Dankzij de gulheid van onze weldoeners, konden wij hen helpen met een bijdrage van 2960 euro. Nu kunnen zij alle plaatsen waar zij het dringendst nodig zijn, bereiken. De zusters hebben ons geschreven om u allemaal te bedanken, vanuit het diepst van hun hart. "Moge God u allen rijkelijk zegenen!", schrijven zij ons.

Projectcode: 212-05-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood