Auto voor zusters in Colombia

Project
ACN-20160219colo36747

Project in Columbia
Vier Zusters van de H. Vincentius a Paulo (die ook bekend staan als de “Barmhartige Zusters“) zijn sinds 1997 werkzaam in het bergland van Columbia. Zij verstrekken medische zorg, bezoeken de gezinnen, en geven onderwijs aan de kinderen. Het criminaliteitspercentage is hoog, de inheemse bevolking bevindt zich aan de rand van de samenleving. De bevolking heeft bovendien geleden onder de gesel van de oorlog. De Kerk moet dan ook veel vredeswerk doen.

Moeilijke lokale taal
Het werk van de zusters is moeilijk: de mensen spreken verschillende lokale talen, die heel moeilijk te leren zijn. Ook al kennen veel kinderen en volwassenen ook Spaans, het is noodzakelijk dat de catechese en de zielzorg in hun moedertaal wordt aangeboden. Het is ook niet gemakkelijk om het vertrouwen van de inheemse bevolking te winnen, want er is een latent wantrouwen tegenover de “blanke”. Toch worden de zusters in hun hoedanigheid van kloosterzusters wel gerespecteerd.

Grote afstanden, steun voor een voertuig
Het grootste probleem zijn de afstanden in het moeilijk toegankelijke gebied. De zusters moeten tot zeven uur te voet lopen om de dorpen te bereiken. Zij hebben ons daarom om steun gevraagd om een voertuig te kunnen aanschaffen. Wij helpen met 11.000 euro.

Projectcode: 214-05-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood