Auto voor pastoraal werk in Burkina Faso

Project
Soms zijn het praktische hulpmiddelen die zorgen dat het Evangelie werkelijk doordringt in de harten van de mensen. De auto voor pater Kisito is een mooi voorbeeld.
ACN-20170907-60919

Pater Kisito Konate heeft zijn handen vol. Hij is niet alleen parochiepriester van de parochie van Sint Jozef met 14 buitenstations in een straal van meer dan 50 kilometer, maar ook hoofd van het familiecomité van het bisdom Nouna. En bovendien is hij ook de secretaris-generaal van het Comité voor het gezinsapostolaat van de gezamenlijke bisschoppenconferentie van Burkina Faso en het naburige Niger.

Een punt van grote zorg voor pater Kisito is de crisis in het gezin, die ook steeds meer zijn eigen bisdom treft. Hij maakt zich vooral zorgen over het hoge aantal tienerzwangerschappen. "In de stad Nouna heeft bijna elke grote familie minstens één tienermeisje dat al moeder is en elk jaar zijn er meer", vertelt hij. Het resultaat is een geestelijk en psychologisch trauma voor de verlaten meisjes, problemen in het gezin en een zeer hoog risico op extreme armoede en slechte toekomstvooruitzichten voor zowel deze jonge moeders als hun kinderen. "De kerk moet manieren en middelen vinden om dit probleem aan te pakken", zegt hij. "Jezus Christus zelf, de Zoon van God, leefde in een menselijk gezin met Maria en Jozef. Wanneer we werken om het gezin te helpen, werken we aan een betere wereld."

Pater Kisito heeft veel gereisd als onderdeel van zijn werk. Dankzij de vrijgevigheid van onze weldoeners konden we 24.000 euro bieden om een auto te kopen waarmee hij de lange afstanden sneller en veiliger kan overbruggen. Het betekent ook dat hij nu meer tijd kan besteden aan de zorg voor katholieke gelovigen en meer mensen kan helpen. Hij dankt iedereen die heeft geholpen!

Wilt u meer projecten zoals dat van pater Kisito steunen? Doneer dan online of maak uw gift over. Uw gift komt dan ten goede aan soortgelijke projecten.