Auto voor kloosterzusters arme regio Noordoost-India

Project
De missiezusters van Maria, hulp van de christenen, werken al meer dan 50 jaar in het Noordoosten van India, de armste regio van het land waar veel etnische minderheden leven. Deze totaal Indische Congregatie, werd in 1942 in de deelstaat Assam gesticht.
ACN-20150414IND22934

De missiezusters van Maria, hulp van de christenen, werken al meer dan 50 jaar in het Noordoosten van India, de armste regio van het land waar veel etnische minderheden leven. Deze totaal Indische Congregatie, werd in 1942 in de deelstaat Assam gesticht en houdt zich bezig met alle vormen van apostolaat. De zusters werken vooral met vrouwen en jonge meisjes, die vaak het slachtoffer zijn van geweld en zelfs van mensenhandel.

 

Mobiele klinieken
Zij geven ook les aan de kinderen in dorpsscholen en leiden kostscholen zodat de kinderen uit de verafgelegen en ontoegankelijke dorpen ook de gelegenheid krijgen om naar school te gaan. Bovendien hebben zij ‘mobiele klinieken’, waarmee zij naar de dorpen gaan en de zieken ter plaatse helpen behandelen. Zij zorgen voor ouderen, wezen, straatkinderen en gehandicapten, verzorgen de zieken en geven tegelijkertijd onderricht in het katholieke geloof.

 

Oude zusters
De op één na oudste missiepost van de Congregatie staat in Golaghat in het bisdom Dibrugarh. Daar zijn de zusters nu al meer dan 50 jaar werkzaam. De missiepost heeft 33 externe locaties en bedient in totaal ongeveer 8000 katholieken. Er werken hier 9 zusters. Met uitzondering van de oudste zuster, die nu 87 jaar oud is, moesten alle zusters tot nu toe naar de vaak verafgelegen dorpen lopen om hun apostolaat uit te voeren. Maar dat eiste veel van de zusters qua tijd en qua energie, waar nog bij komt dat enkele zusters gezondheidsproblemen hebben, waardoor deze lange reizen te voet nog moeilijker worden. Daarnaast zijn die tochten ook gevaarlijk en in de schemering komen wilde olifanten vaak tot heel dicht bij de dorpen. En dus vroeg de Congregatie Kerk in Nood om hulp. Dankzij uw vrijgevigheid kunnen wij hun helpen met een bijdrage van 8000 euro.

 

Dankbrief
Zuster Mary Sebastian heeft ons een dankbrief geschreven: "De zusters waren uitzinnig van vreugde toen ik hun dit goede bericht meldde. Dank U! Wij weten niet hoe wij u onze vreugde kunnen uiten. Natuurlijk hoef ik u niet te zeggen dat wij u ons gebed hebben beloofd en die belofte houden we ook. Elke vrijdag hebben we Aanbidding van het Allerheiligst Sacrament, en dat bieden we God aan voor elk van u."

 

Projectcode: 317-05-29

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/