Auto voor Kerk in gebied rond Kathmandu (Nepal)

Project
Sinds 2007, na eeuwen van een absolutistische monarchie met een sterk Hindoe karakter, is Nepal uitgegroeid tot een seculiere staat. Toch blijft het sterk beïnvloed worden door de gevestigde orde van Hindoes.
20121015nepal004

Sinds 2007, na eeuwen van een absolutistische monarchie met een sterk Hindoe karakter, is Nepal uitgegroeid tot een seculiere staat. Toch blijft het sterk beïnvloed worden door de gevestigde orde van Hindoes en wordt het hindoeïsme nog steeds beschouwd als de staatsgodsdienst. Het is bij wet verboden voor Hindoes om zich te bekeren tot het Christendom, en niet-hindoes worden zelfs niet toegestaan om hun eigen begraafplaatsen op te richten. Een situatie waardoor Christenen en leden van andere godsdiensten hun toevlucht nemen tot noodmaatregelen, zoals bijvoorbeeld het begraven van meerdere doden in één graf. Maar ondanks deze beperkingen, wonen er nog steeds ongeveer 8.000 Katholieken in dit bergachtige land, ingeklemd tussen India en China.

De Kerk van de Hemelvaart van Onze Lieve Vrouw in de hoofdstad, Kathmandu, was de eerste Katholieke kerk in Nepal toen het werd ingewijd in 1995 door kardinaal Josef Tomko, de toenmalige prefect van de Vaticaanse Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren. Maar veel van de Katholieke gelovigen wonen verspreid over de vallei van Kathmandu. Daar heeft de parochie een aantal missieposten, waarvan sommige zeer klein zijn. Er is dan ook dringend behoefte aan een robuust voertuig dat kan omgaan met de ruwe wegen, en ook met off-road omstandigheden. Het vorige voertuig, dat al enkele jaren oud was toen de parochie het overnam, gaf de geest en was niet meer te repareren.

De parochie deed een beroep op Kerk in Nood voor hulp, en wij reageerden met 23.000 Euro. De pastoor van de Assumptie parochie, pater Robin Rai, heeft naar Kerk in Nood geschreven om ons te bedanken: "De parochie van de Hemelvaart van Onze Lieve Vrouw en al haar gelovigen zijn heel dankbaar voor Kerk in Nood en al haar weldoeners. Ik dank u en allen bij Kerk in Nood voor dit prachtige geschenk, dat is een ware zegen voor ons, en ik verzeker u van onze dankbare gebeden."

 

Projectcode: 338-01-29

 

Dit is een voltooid project. Als u een soortgelijk project zou willen steunen, kunt u bij het overmaken van uw gift de onderstaande referentiecode vermelden. Dank u.