Auto voor het Apostolisch Vicariaat Mendez

Project
In de provincie Morona Santiago, in het zuidoosten van het Ecuador, ligt het apostolisch vicariaat Mendez. Daar, in Sevilla, Don Bosco, is sinds 1943 een Salesiaanse missiepost, die onder meer ontwikkelingsprojecten voor de lokale bevolking uitvoeren. De
auto_ecuador-s

In de provincie Morona Santiago, in het zuidoosten van het Ecuador, ligt het apostolisch vicariaat Mendez. Daar, in Sevilla, Don Bosco, is sinds 1943 een Salesiaanse missiepost, die onder meer ontwikkelingsprojecten voor de lokale bevolking uitvoeren. De missiepost omvat een landbouwkundig project, met een voorbeeld boerderij. Voor het het vervoer van de mensen uit de omliggende dorpen, waaronder veel leden van het inheemse Shuar volk, alsook om voedsel voor de dieren te vervoeren is een voertuig nodig.

Pater Virgilio Barbessi, de directeur van de missiepost heeft om ondersteuning gevraagd voor de aanschaf van een dergelijk voertuig. Dit project is vooral belangrijk om de Shuar in de gelegenheid te stellen hun kennis en kunde in te zetten om hun eigen levensomstandigheden te verbeteren. Monseigneur Pedro Gabrielli Zen SDB, bisschop van Mendez, ondersteunt dit initiatief van harte.

Kerk in Nood heeft hem 13.000 euro beloofd. Wilt u ook een bijdrage leveren?