Australische bisschop: Christenen voorrang geven

donderdag, 10 september 2015
Nieuws
Syrischevluchtelingenkinderen

Aartsbisschop Anthony Fisher van Sydney wil bij de opvang van vluchtelingen uit het Midden-Oosten Christenen voorrang geven. Dat meldt de Daily Mail.

Volgens de katholieke aartsbisschop is de voorrang nodig vanwege de doelbewuste campagnes om Christenen uit het Midden-Oosten te verdrijven.

“Andere groepen hebben ook ernstig te lijden en worden ook vervolgd, maar veel Syrische Christenen hebben familie en een culturele affiniteit in Australië en wij moeten die banden honoreren”, aldus Fisher.

Australië dient daarom meer vluchtelingen toe te laten. Samen met de anglicaanse Kerk heeft hij de regering opgeroepen 10.000 mensen meer op te vangen. In een brief aan premier Tony Abbott heeft de Kerk haar diensten aangeboden om te helpen met het vestigen van de vluchtelingen.

Eerder deed de katholieke aartsbisschop van Warschau-Praga een vergelijkbare uitspraak. In een interview met het Poolse persbureau KAI zei mgr. Henryk Hoser “met voorrang bedreigde Christenen” te willen opvangen.

In het interview toonde hij zich sceptisch over de opvang van islamitische vluchtelingen.
Daarin zegt hij dat de integratie van Christenen in Polen “onvergelijkbaar eenvoudiger” zijn dan de integratie van moslims.

Hoser waarschuwt voor de mogelijke vorming op termijn van islamitische “ghetto’s” waar “geweld en terrorisme gedijen”. “Wij moeten realistisch zijn”, aldus de aartsbisschop.

De katholieke Kerk zal voor de vluchtelingen alles doen wat in haar vermogen ligt.

Bron: KN/CWN/KNA