Atelier voor Dominicanessen (Argentinië)

Project
. Weinig ontwikkeld en dunbevolkt. Zo presenteren zich de provincie Catamarca en het bisdom met dezelfde naam, in het Noord Westen van Argentinië, aan de bezoeker. In dit onherbergzame, bergachtige gebied...
Kopie_van_20111028_007argentina

Weinig ontwikkeld en dunbevolkt. Zo presenteren zich de provincie Catamarca en het bisdom met dezelfde naam, in het Noord Westen van Argentinië, aan de bezoeker. In dit onherbergzame, bergachtige gebied met op het midden van de hoogvlakte een woestijn, wonen ongeveer 200.000 mensen. Driekwart daarvan leeft in de hoofdstad San Fernando del Valle de Catamarca. Als Mariabedevaartsoord heeft de in de 17e eeuw gestichte stad een bepaalde betekenis gekregen. Ook nu nog trekt het beeld van de Zwarte Madonna van het dal (Virgen del Valle) in de gelijknamige kathedraal uit de 19e eeuw duizenden pelgrims.

In Catamarca, zoals de hoofdstad ook simpelweg wordt genoemd, leiden thans elf Dominicanessen een geheel aan gebed en contemplatie gewijd leven. Met handenarbeid voorzien zij in hun levensonderhoud. Zij maken liturgische gewaden, keramiek en ook gipsbeelden. Tot nu toen gebruiken zij daarvoor een aanbouw die maar 3×4 meter groot is, maar die scheuren vertoont, zoals zuster Maria Teresa Pérez, de Moederoverste van de Dominicanessen van Catamarca, in een verzoek om hulp aan "Kerk in Nood" schrijft. De ruimte die eerder met een schuur kan worden vergeleken, moet door een atelier met een opslagruimte worden vervangen. "Kerk in Nood" heeft voor dit project een gift van 6.000 Amerikaanse dollars toegezegd.

Projectcode: 209-05-19

Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.