Assyrische Christenen in Syrië vervolgd

donderdag, 17 maart 2016
Nieuws
Volgens het Assyrian International News Agency is aan Assyrische Christenen die gevlucht waren uit een gebied dat al-Thawran of al-Tabqah wordt genoemd, te verstaan gegeven: "als jullie terug willen komen, bekeer je dan tot de islam, anders wordt je gedo
20130807syrie01

Volgens het Assyrian International News Agency is aan Assyrische Christenen die gevlucht waren uit een gebied dat al-Thawran of al-Tabqah wordt genoemd, te verstaan gegeven: "als jullie terug willen komen, bekeer je dan tot de islam, anders wordt je gedood". Het bericht van Aina bevat verhalen van vluchtelingen die het ware gezicht tonen van de islamisten die meestrijden met de Syrische oppositie. Verder herinneren deze verhalen sterk aan wat niet-moslims al vanaf 2003 meegemaakt hebben in Irak. Op 11 februari kregen strijders van al-Nusra de stad en zijn strategische dam onder controle, de grootste van heel Syrië. Ook namen ze de drie wijken in waar arbeiders aan de dam woonden, voor het grootste deel Assyrische Christenen. Terwijl ze de oorspronkelijke staf van de dam toestonden in de stad te blijven om die in bedrijf te houden, te beheren en zo nodig te repareren, werd aan niet soennitische moslims dat ‘privilege’ niet gegund.

Eigendommen

Een Assyrische vluchteling zei volgens het Aina-bericht: "alles is nu in handen van al-Nusra. Alle moslims blijven daar , maar als een Christen terug wil gaan, moeten zij moslim worden of ze worden vermoord." Het bericht meldt verder dat Christenen zeggen dat hun eigendommen worden gestolen en hun huizen worden geconfisqueerd. De gestolen eigendommen worden op de zwarte markt verkocht om er wapens en munitie van te kunnen kopen. In veel gevallen mogen degenen die met geweld van hun bezittingen zijn beroofd niet eens sommige spullen met emotionele waarde houden. Volgens de ideologie van deze jihadisten als de al-Nousra is het plunderen van de bezittingen van ‘ongelovigen’ geen zonde.

Bellen
Ook dreigden de islamisten de Christenen te doden als ze zich niet strikt hielden aan de islamitische wet. "Ze zouden me bellen en SMSjes sturen op mijn mobiele telefoon om mij te gebieden te doen wat zij zeggen. Als ik daar een gevolg aan zou geven, zouden ze me doden", zei een Christen van al-Thawrah die van al zijn bezittingen beroofd was en nu naar zijn familie gevlucht is. "Zelfs nu ik weg ben, bellen ze me en vallen me lastig. Dus heb ik mijn telefoon uitgezet en gebruik hem alleen voor het hoogstnoodzakelijke."

 

Bron: Christian Today

Foto: refdag.nl