Asia Bibi vast voor vrede

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Asia Bibi, de Christelijke moeder die op grond van Pakistans strikte blasfemiewet ter dood is veroor- deeld, vast en bidt "voor vrede en rechtvaardigheid" in de vastentijd. Ook heeft zij de Paus en alle Christenen gevraagd voor haar te blijven bidden.
20112803_AsiaBibi01

Asia Bibi, de Christelijke moeder die op grond van Pakistans strikte blasfemiewet ter dood is veroordeeld, vast en bidt "voor vrede en rechtvaardigheid" in de vastentijd. Ook heeft zij de Paus en alle Christenen gevraagd voor haar te blijven bidden.

Offeren

"Ik wil mijn lijden aan God offeren om dicht bij Hem te zijn. Ik wil iedereen bedanken die wereldwijd met mij bidt: ik voel hun steun. Ik wil hun zeggen dat ik voor hen bidt en God, die de Voorzienigheid is, vraag hen te zegenen", zei ze via de Masihi Stichting tegen nieuwsdienst Fides.

Eenheid

Haar man en kinderen vasten "in eenheid met haar". De Masihi Stichting biedt Bibi juridische en financiële bijstand. De uitvoerend directeur van de stichting, Barkat Masih, zei dat Bibi "een fragiele en kwestbare persoon" is. "Wij zijn bezorgd over haar gezondheid en hebben gevangenisautoriteiten gevraagd om een team dokters toe te staan haar te bezoeken. Ik zou niet willen dat dit langdurige vasten haar gezondheid aantast en haar te veel verzwakt", aldus Masih.

 

(Bron: KN)