‘Asia Bibi in isolatie vanwege doodsbedreiging’

maandag, 19 oktober 2015
Nieuws
Asia Bibi, de katholieke Pakistaanse, die ter dood is veroordeeld vanwege ´blasfemie´ zou in isolatie zijn overgebracht om te voorkomen dat zij in de gevangenis vermoord wordt.
asia-bibi

De autoriteiten van de gevangenis waar Asia Bibi wordt vastgehouden, hebben tegen persbureau AFP gezegd: "Ze zou door iedere gevangene of zelfs door een cipier kunnen worden vermoord, dus we moeten voorzichtig zijn." Iemand anders zei: "We zijn bezorgd om haar leven."

Verontwaardiging
Asia Bibi wacht al vijf jaar op uitvoering van de doodstraf, sinds ze beschuldigd en veroordeeld werd van ‘blasfemie’ tegen Mohammed, de stichter van de islam. Asia Bibi ontkent de aanklacht. Haar veroordeling heeft internationale verontwaardiging gewekt bij christenen en bij mensenrechtengroepen, met inbegrip van het Vaticaan. Zowel het benutten van juridisch beroepsmogelijkheden als verzoeken om genade haalden niets uit.

Bloed opgegeven

Het zou kunnen zijn dat Asia Bibi in gevangenschap gaat sterven. Een vertegenwoordiger van de gevangenis bevestigt althans dat haar gezondheid daar aanzienlijk is verslechterd. Hij zei: "Ze gaf afgelopen maand bloed op en had moeilijkheden met lopen."

Bron: Katholiek Nieuwsblad/Premier.org