Asia Bibi: "Ik ben de volgende"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Vanuit haar cel heeft de Pakis­taan­se christin Asia Bibi met "pijn en zorg" gereageerd op de moord op minister Shahbaz Bhatti. Bibi vergeleek Bhatti met de...
20110310pakistan01

Vanuit haar cel heeft de Pakistaanse christin Asia Bibi met "pijn en zorg" gerea­geerd op de moord op minister Shahbaz Bhatti.

Bibi vergeleek Bhatti met de eveneens vermoorde gouverneur van Punjab, Salman Taseer, die haar in het openbaar verdedigde "en daarvoor met zijn leven betaalde". Dat heeft haar advocaat tegenover de Vaticaanse nieuwsdienst Fides verklaard.

De christelijke moeder zit momenteel in een isoleercel in een gevangenis in Punjab. Zij wordt ervan beschuldigd Pakistans strikte blasfemie­wetten te hebben overtreden. Bibi is nog altijd bang dat zij het volgende doelwit is van gewelddadige islamitische groepen. In de gevangenis zijn posters opgedoken met daarop afbeeldingen van Taseer en Bhatti met een groot vraagteken en de bedreigende zin "Wie is de volgende?"

"Asia zegt dat een deel van haar hoop stierf met Bhatti, maar dat er andere dingen zijn die haar hoop geven: de steun van alle christenen in Pakistan en wereldwijd en het bezoek van haar kinderen", aldus de advocaat.

Bron: CNA