Aleppo: “Elektriciteit nodig voor ons kind”

Project
ACN-20160316-38013-Gezin-met-baby

Joseph en Rosa wonen in Aleppo. Onlangs kregen ze een baby en werden ze ouders van de kleine Paul. Hem opvoeden is een moeilijke uitdaging. Natuurlijk heeft elke nieuwe familie deze ervaring met een pasgeboren kind. Hun levens ondergaan veel verandering als gevolg van de nieuwe levensomstandigheden. Ze moeten diverse keren wakker worden om luiers te verschonen en om aan de behoeften van de pasgeboren baby naar melk, voedsel en medicijnen te voldoen. In Aleppo hebben al deze gewone zaken echter een speciale lading…

Joseph: "Vooral de black-outs zijn vervelend. Elektriciteit is nodig om het water op te pompen, dat maar een paar uur per maand beschikbaar is. Ook moeten we spullen van de baby, zoals kleren, wassen en zorgen voor een goede persoonlijke hygiëne. Het belangrijkst is dat we water nodig hebben om te kunnen koken. Deze druk maakt dat we denken aan migreren, om te ontsnappen naar een plek waar we kunnen leven met ons kind, wiens enige schuld is dat hij werd geboren in een stad in oorlog, zodat we kunnen genieten van een leven zonder vernedering."

Kerk in Nood helpt de jonge ouders. Allereerst door bij te dragen aan de rekening voor elektriciteit. Ondanks de zware gevechten zijn de omstandigheden thuis nu meer geschikt voor het opvoeden van een kind. “We helpen de familie om weer licht te zien na een lange periode van duisternis. Zij geloven weer in een leven hier op deze plaats.” Tijdens een van onze bezoeken zei Rosa: "We wisten niet te doen zonder deze steun. We voelen veel liefde en dankbaarheid voor wie ons zo gul een helpende hand hebben uitgestoken.”

Kerk in Nood helpt deze winter kinderen in Syrië: met voedsel, inentingen, onderdak en andere basisbehoeften, maar ook door religieuzen te helpen overleven zodat zij pastorale zorg kunnen bieden aan de gezinnen. Helpt u mee?