Al Qaida dreigt Iraakse christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een met Al Qaida gelieerde groepering heeft de Iraakse christenen gedreigd de keel af te snijden als zij niet "onmiddellijk en voor altijd" het land verlaten. Dat blijkt uit een dreigbrief die een niet nader genoemde bisschop in Irak heeft ontvangen van d
christians

Een met Al Qaida gelieerde groepering heeft de Iraakse christenen gedreigd de keel af te snijden als zij niet "onmiddellijk en voor altijd" het land verlaten. Dat blijkt uit een dreigbrief die een niet nader genoemde bisschop in Irak heeft ontvangen van de extremistische groepering Ansar Al-Islam.

De tekst van de brief is ook gepubliceerd op de website Al-Ittihad, een internet-nieuwsdienst.
"De secretaris-generaal van de Islamitische Brigade heeft besloten de ongelovige christelijke kruisvaarders van Bagdad en in andere provincies een laatste waarschuwing te geven en Irak onmiddellijk en voor altijd te verlaten en zich bij Benedictus XVI en zijn volgelingen te voegen die de grootste symbolen van de mensheid en de islam hebben vertrapt."
"Er is van nu af in Irak geen plaats meer voor de christelijke ongelovigen." Degenen die toch blijven zal de keel af worden gesneden "zoals gebeurd bij de christenen van Mosul". Volgens waarnemers is dit laatste een verwijzing naar de recente moord op twee christelijke zussen in Mosul.
De christenen in Irak hebben de laatste jaren onder zware vervolging te lijden. Sommige worden gedwongen "Jizya", ‘beschermingsgeld’, te betalen. Op sommige plaatsen worden christelijke vrouwen gedwongen een hoofddoek te dragen. Gedwongen bekeringen, verkrachting, moord en vernieling van woningen zijn geen zeldzaamheid.

Bron: KN/CNA