Agnes: “Ze lieten hem gewoon wegrotten”

Project
"Ze grepen mijn man vast en zeiden dat hij zich tot de Islam moest bekeren. Toen hij dit weigerde werd hij voor mijn ogen afgeslacht", vertelt Esther geëmotioneerd.

"Ze grepen mijn man vast en zeiden dat hij zich tot de Islam moest bekeren. Toen hij dit weigerde werd hij voor mijn ogen afgeslacht", vertelt Esther geëmotioneerd. Rose overkwam hetzelfde: "Mijn man kreeg een kogel door zijn hoofd toen hij weigerde zich te bekeren." Momenteel zijn er meer dan 5.000 weduwen in het bisdom Maiduguri, Nigeria.

Geen begrafenis
De 40 jarige Agnes, moeder van negen kinderen treurt bovendien omdat ze haar geliefde niet heeft kunnen begraven. “Mijn man was bouwvakker. Hij was aan de buitenkant van een huis aan het werk toen strijders van Boko Haram iedereen omsingelden en doodschoten. De terroristen gaven niemand toestemming om de doden te begraven. Ze lieten hem gewoon wegrotten op de plek waar hij is vermoord."

In eigen onderhoud voorzien
Mensen zoals Agnes kunnen hun pijn maar moeilijk verwerken. Hun primaire zorg is hoe zij en de kinderen overleven, iedere dag opnieuw. In Nigeria hoeven vrouwen traditioneel niet in eigen onderhoud te voorzien zijn. Nu hun mannen zijn overleden, hebben zij echter geen keus. De Kerk helpt in totaal 5.000 weduwen als Agnes, Rose en Esther. Zo kunnen de vrouwen deelnemen aan therapeutische sessies voor traumaverwerking en kunnen ze een opleiding volgen om ervoor te zorgen dat ze in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen kunnen voorzien.

Helpt u mee weduwen als Agnes met 9 kinderen, op eigen benen te laten staan? Geef deze vrouwen kans op innerlijke rust, zodat ze weer een toekomst kunnen opbouwen. Doneer online, of maak uw gift over onder vermelding van "Vrouwen Nigeria".