Afbouwen van het klooster van de Paters Basilianen in Lutsk

Project
De Oekraïense katholieke Kerk van de Byzantijnse rite heeft ongeveer 4,5 miljoen leden.
20101013_002

De Oekraïense katholieke Kerk van de Byzantijnse rite heeft ongeveer 4,5 miljoen leden. In de stad Lutsk vormen zij echter een kleine minderheid, omdat in het jaar 1840 de Russische tsaren met geweld de Oekraïense katholieke Kerk in de regio Volhynia liquideerden. Onder het communisme werd de Kerk vervolgd tot 1989.

Roestige aanbouw

Vandaag de dag zijn er nog maar 15 Oekraïens katholieke parochies in de regio rond Lutsk. In 1992 vestigden zich een aantal paters Basilianen in Lutsk. In de afgelopen jaren is de omvang van de parochie verdubbeld, en nu bezoeken gemiddeld 230 mensen regelmatig de Mis. De paters wonen echter nog steeds in tijdelijke behuizing die bestaat uit een roestige aanbouw bij de kapellen.

Verwarming en sanitair
In 1999 werd begonnen met de bouw van een eigen klooster, maar het gebouw heeft nog steeds geen fatsoenlijke verwarming of goed sanitair. Daarom vraagt de prior, Father Dmytro Hryhorak, hulp aan Kerk in Nood.

Kerk in Nood heeft Father Dmytro een bijdrage van € 7.300,- beloofd. Wilt u met een bijdrage meehelpen om het klooster af te bouwen?

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood